lauantai 21. kesäkuuta 2014

Kuura goes to agility school / Kuura menee agilitykouluun

Kuura attended school about a month ago and the very first steps in the magical world of agility have been taken.  It feels good, because Kuura is such an active dog that yearns for things to do.  Of course, the agility is still on a very playful level and the course is meant for puppies.  The goal is to achieve a self-confident dog by easy exercises creating only pleasant feelings.  The dog is not forced to do anything, the idea is to have a dog that offers to perform by itself.  The target can be a treat or a toy depending on what kind of dog you're dealing with.

In Kuura's case both things work.  If Pasi chooses to go with treats he just has to be very thorough with what treats he uses.  Kuura is not like our "trash can" Taika where anything goes...  Treats of low-price cheese do not work at all, meatballs have to be made of red meat and not of poultry... - well, do we have a spoilt brat or not?!

The agility course is held at our club in Harjavalta so the area is well-known.  The couple is coached by Reetta Mäkelä and she's just great.  Reetta is like an ever shining sun - she's full of energy, enthusiastic and her way of teaching just makes you feel good.

Pasi had his doubts about Kuura's concentration at first, because there are three more puppies around her while training.  But, there's nothing to be worried about.  Kuura has behaved very well and she's really eager to learn.  Pasi has to be proud of his grey beauty.

To be continued...

School is a lot of fun!









Koulussa on hauskaa!

Kuura aloitti koulun noin kuukausi sitten ja otti ensimmäiset askeleet agilityn ihmeelliseen maailmaan.  Tuntuu hyvältä, koska Kuura on niin aktiivinen koira ja kaipaa tekemistä.  Tottakai agility on vielä vain iloista leikkiä ja kurssi on tarkoitettu pennuille.  Tavoitteena on saada itseensä luottava koira helpoilla harjoituksilla ja positiivisilla tunteilla.  Koiraa ei pakoteta mihinkään, idea on saada koira tarjoamaan oikeita ratkaisuja.  Palkkana voi olla makupala tai lelu riippuen mistä koira tykkää.

Kuuran tapauksessa molemmat toimii.  Jos Pasi valitsee makupalat hänen täytyy vain olla huolellinen mitä hän tarjoaa.  Kuura ei ole kuten meidän "roskakori" Taika jolle käy mikä tahansa...  Halpa juusto ei toimi lainkaan, lihapullien pitää olla kunnon lihasta eikä kanapyöryköitä... - meillä on hemmoteltu kakara, eikö?! 

Agilitykurssi pidetään Harjavallassa oman seuran kentällä joten paikka on tuttu.  Paria kouluttaa Reetta Mäkelä ja hän on aivan loistava.  Reetta on aina aurinkoinen - täynnä energiaa, hän on innostunut ja hänen tavasta kouluttaa tulee hyvälle mielelle.

Pasi epäröi aluksi Kuuran kykyä keskittyä, koska kurssilla on myös kolme muuta pentua yhtä aikaa.  Mutta, huoleen ei ole ollut syytä.  Kuura on käyttäytynyt todella hyvin ja on tosi innokas oppimaan.  Pasi saa olla ylpeä harmaasta kaunokaisestaan.

Jatkuu...

4 kommenttia:

  1. Ihan mahtavia kuvia, Kuura selvästi nauttii agilitysta jo nyt niin paljon, vaikka senhän olen huomannut jo aiemmin Pasin ja Kuuran treenejä seuratessa :) On se niin mahtava tyyppi!

    Haha, ja samalainen nirppanokka vissiin kun Milakin noiden herkkujen suhteen ;) Mutta leluhan onkin loppujen lopuksi paljon parempi palkka, onneksi ne kelpaa! :)

    Onkohan nämä vanhoja kuvia, vai joko Pasin käsi on parantunut? Ainakin vanha hihna näyttää näissä olevan vielä elävien kirjoissa ;) Mites, joko Kuuran juoksut on ohi? Milalta ainakin loppui jo, ne taisi alkaa aika samoihin aikoihin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kuvat ovat Kuuran ensimmäisistä treeneistä eli ihan alkuvaiheesta. Kuura todella nauttii agilitysta ja jos Pasi ei näytä suuntaa kunnolla, tyttönen käy kuumaksi. Pasilla on ihana agi-pakkaus!

    Pasin käsi on taas kunnossa vaikka se vie vielä pari viikkoa ennen kuin hän saa nostaa painavampaa tavaraa sen kanssa. Treenaa hän onneksi pääse tekemään taas! :)

    Kuuran juoksut on ohi ja treenasimme jo viime viikolla, että neiti on nyt "aikuistunut". Uusi hihna on myös tilattu ja odotamme innolla sen tuloa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että Pasn käsi on parantunut :) Meillä on nyt jäänyt viimeisimmät Reetan treenit välistä ja nythän tulee sitten se tauko... Mutta nähdään sitten Pori kv:ssä ainakin (jos muistan oikein että tekin sinne olette tulossa) :)

      Poista
  3. Jipii Kuura!Jätte roligt!Helena hälsar

    VastaaPoista