lauantai 8. helmikuuta 2014

4 months and bouncing / 4 kuukautta ja pomppii

Kuura turns four months today.  It's incredible how time just flies!  Not very long ago we could still hold and carry her with just one hand.  Today our "Lady Grey" demands the whole lap.  If Kuura doesn't get it, she just takes it!  That's the way our Kuura is!  Adorable, open and loving everyone.

During these weeks Kuura has been with us we've experienced so much fun. Well, Taika and Della would perhaps prefer another definition of the situation, at least in the very beginning of Kuura's entering the House of Hurrila.  It was a bit like a storm hit us, but a very lovely one.  Taika suffered the most and decided to hide under the kitchen table for about three days.  Della, on the other hand, enjoyed Kuura's company at once.  Della played with Kuura but also told Kuura the rules of the house when the playing got too rough.  Della made it quite clear, who's in charge.

From having been a biting, teasing and fighting little rascal screaming like a sea gull at times, Kuura has turned into an energetic and bold - sometimes also reckless - young bitch.  Kuura is just the kind of type we've been searching for.  Kuura is not at all sensitive to sounds, she's curious and always exploring the world around her.  Seldom Kuura stays in place.  If she's not running, she's bouncing around in her own peculiar style, that is not straight forward but right up the "gazelle way".  She also loves to jump into bags and drawers without checking up on what's in them at first...  Sometimes it feels like Kuura has no idea of what cautiousness is and I have thought about asking Eeva, Kuura's breeder, if it's still possible to order a small dose of common sense for our grey madcap...

Kuura has been on the move with us as much as possible.  Among other things Kuura's been attending our agility courses, she's also been training regularly once a week in Taika's and Della's obedience group and made our co-workers very happy when visiting the place where we work.  Kuura has been visiting places together with Taika and Della but it's also been important to bring Kuura with us without our two other dogs.  It's also significant to mention that all training is still made in a very playful mode and only for very short terms.

We're so enjoying Kuura and it's going to be very interesting to see what will become of her. There's no doubt that Pasi has got a wonderful faithful friend to meet the future with. Time will show if Kuura is in to agility, obedience or shows.  One thing's for sure, Kuura already makes a great companion dog!

The official numbers of the day are weight 6,3 kg and height 33,6 cm.

Länsimetsän Kuurankukka. 





Länsimetsän Kuurankukka.

Kuura täyttää tänään neljä kuukautta.  Uskomatonta miten aika rientää!  Siitä ei ole kauan kun Kuura voi kantaa kämmenellä.  Tänään "Leidi Harmaa" vaatii koko sylin.  Jos Kuura ei pääse syliin, se tulee väkisin! Sellainen meidän Kuura on!  Ihana, avoin ja rakastaa kaikkea.

Kuluneiden viikojen aikana kun Kuura on ollut meillä olemme kokeneet niin paljon hauskoja asioita.  No, Taikalla ja Dellalla olisi ehkä eriävä mielipide asiasta, ainakin Kuuran ensimmäisestä viikosta Hurrilassa.  Oli kuin myrsky olisi iskenyt taloon, tosin ihana sellainen.  Taika kärsi eniten ja piiloutui keittiön pöydän alle kolmeksi päiväksi.  Della taas nautti Kuuran seurasta heti.  Della leikki Kuuran kanssa, mutta opetti myös talon säännöt heti kun leikki meni liian rajuksi.  Della teki selväksi, kuka on pomo.

Kuurasta, purevasta, kiusaavasta ja tappelevasta pienestä riiviöstä, joka kirkui kuin lokki, on tullut energinen ja rohkea - joskus miltei uhkarohkea - nuori neiti.  Kuura on juuri sellainen tyyppi jota olimme toivoneet.  Kuura ei ole herkkä äänille, se on utelias ja tutkii koko ajan ympäristöään.  Se pysyy harvoin aloillaan.  Jos se ei juokse se pomppii omalla persoonallisella tyylillään, ei eteenpäin vaan suoraan ylös kuin gaselli.  Kuura pitää myöskin kasseihin ja laatikoihin hyppäämisestä varmistamatta ensin mitä niissä on... Joskus tuntuu, ettei Kuura tajua mitä varovaisuus on ja olenkin muutaman kerran ajatellut kysyä Eevalta, Kuuran kasvattajalta, olisiko vielä mahdollisuus tilata hiukan järkeä jälkikäteen meidän rasavillille...

Kuura on ollut aina mukana kaikkialla kun mahdollista.  Se on muun muassa ollut meidän agility tunneilla ja koulutuksessa Taikan ja Dellan joka viikkoisessa toko-treeneissä ja virkistänyt työkavereitamme käymällä välillä töissä meidän kanssamme.  Kuura on vieraillut paikoissa Taikan ja Dellan kanssa, mutta on myös ollut tärkeää, että se joskus liikkuu ilman "tukikoiriakin".  Täytyy myös mainita, että kaikki treenit on tehty leikin varjolla ja vain lyhyitä jaksoja.

Pidämme todella paljon Kuurasta ja on mielenkiintoista nähdä mitä siitä kehittyy.  Ei ole epäilystäkään, että Pasilla on mahtava ja uskollinen kaveri tuleviin koitoksiin.  Aika näyttää on Kuurasta agilityyn, tokoon tai näyttelyyn.  Yksi asia on varma, Kuura on jo loistava seurakoira!

Päivän viralliset mitat, paino 6,3 kg ja säkä 33,6 cm.    

4 kommenttia:

  1. Voi Kuuraa, aikamoinen koiran alku siitä on kehittynyt :) Kuulostaa kyllä hienolta kaikki mitä siitä olet kirjoittanut! Hauskalta kuulostaa myös tuo Kuuran hyppiminen ja pomppiminen :) Olen kyllä niin ylpeä tyttösestä, kun siitä on kehkeytynyt noin reipas! Ja hienoa, että ilkikurisuuskin on hiukan rajoittunut, muistan kuinka kovapää se oli meilläkin! Yritin varotella teitä siitä aina kun tulitte Kuuraa meille katsotaan, pelkäsin kai että kauhistutte sen kipakkaa käytöstä, mutta kyllä Kuura niin oikeaan kotiin meni. Oikea tulisielu <3 Ja ei kai se pehmeä silti ole vieläkään ;) En voi uskoa, että vauvat ovat jo noin isoja kaikki! Juurihan ne oli kämmenen kokoisia, kuten sanoit! Olisi kyllä kiva taas jossain kohtaa nähdä tuota teidän tärpästikkeliä. Heh, ikävä kyllä minulla ei ole lähettää teille lisää järkeä pikkuisen päähän ;) Eletään kuitenkin toivossa, että se kehittää sitä itse itselleen kunhan kerkiää elämässä vähän eteenpäin ;) Rapsut Kuuralle, ja Dellalle sekä Taikalle myös! :)

    VastaaPoista
  2. Ihana energiapakkaus!

    VastaaPoista
  3. Ihana energiapakkaus!
    terveiset Sissiltä ja Katlalta!!!
    t.Anne

    VastaaPoista