maanantai 28. heinäkuuta 2014

Kuura got wet / Kuura kastui

We've had an ongoing heat wave for about two weeks by now.  In fifty years the temperatures have not reached these numbers we are experiencing now and every day you can read about new heat records all over Finland in the newspapers.

There's no need to cut the lawn, everything is just turning more and more yellow in our garden, the lawn is dry and makes funny noises when being stepped on.  Nature is shouting for water.  We've had some showers of rain but they've been very local.  The nights are tropical and they don't bring much comfort.  This is no time for rushing things...

We had the pleasure to visit our very good friend Anne's cottage during last weekend.  The cottage is beautifully situated by the water and there's no doubt that it was the right place to be on a hot day like yesterday.  Anne's shelties Sissi and Katla have learnt to swim quite recently and Sissi has become a real water beast.  Sissi does not yet have the courage to jump from the jetty into the water by herself so she "shouts" at Anne to take her for a swim.  A sheltie is a real pro when it comes to get what it wants.

Of our dogs Kuura was very interested in Sissi's water activities and I had warned Pasi before our trip to Anne, that if any of our dogs was to become wet by mistake - it was going to be Kuura...  Della and Taika watched everything from a safe distance but Kuura ran up and down the jetty barking at us swimmers.  Yes, I know, it had to be a really hot day for getting me into the water for a swim too!  It's something that doesn't happen every summer...

Suddenly the barking Kuura lost her balance and she dropped into the water.  There she was for only a few seconds, wondering and then trying to get back up on the jetty where Anne gave her a helping hand.  Kuura did not panic at all, she just shook the water from her coat giving her furry friends a good taste of her diving and then she ran to the lawn, where she rolled like she's been attacked by ants or something like that.  What a show!  After that Kuura was back down on the jetty again - this time so much wiser and not afraid at all.

Thank you Anne for a wonderful time!

Bath cowards and water beasts enjoying a hot summer's day.











Vesipelkurit ja vesipedot nauttimassa kuumasta kesäpäivästä.

Meillä on helleaalto jota on kestänyt jo toista viikkoa.  Viiteenkymmeneen vuoteen ei lämpötila ole ollut tällaisissa lukemissa ja joka päivä saamme lukea lehdistä uusista lämpöennätyksistä.

Nurmikkoa ei tarvitse leikata, kaikki muuttuu puutarhassamme vain keltaisemmaksi, ruoho on kuivaa ja kuullosta hassulta siihen astuttaessa.  Luonto huutaa vettä.  Meillä on ollut vain muutamia paikallisia sadekuuroja.  Yöt ovat trooppisia, eivätkä tuo paljon helpostusta.  Nyt pitää vain ottaa rauhallisesti...

Viime viikonloppuna kävimme miellyttävällä vierailulla hyvän ystävämme Annen mökillä.  Mökki sijaitsee kauniilla paikalla joen rannalla ja ei ollut epäilystäkään, etteikö se oli oikea paikka olla sellaisena kuumana päivänä kuten eilen.  Annen sheltit Sissi ja Katla ovat äskettäin oppineet uimaan ja Sissistä on tullut oikea vesipeto.  Sissi ei uskalla vielä hypätä laiturilta veteen, mutta se huutaa Annelle kun Annen pitäisi viedä se uimaan.  Sheltti kyllä osaa näyttää kun haluaa jotain!

Meidän koirista Kuura oli erittäin kiinnostunut Sissin vesileikeistä ja olinkin varoittanut Pasia, että jos joku koiristamme kastuu vahingossa, se olisi Kuura...  Della ja Taika pitivät hyvää etäisyyttä, mutta Kuura juoksi edestakaisin laiturilla haukkuen meitä uimareita.  Tosiaan, täytyy olla todella kuuma, että minä päätän uida!  Sitä ei tapahdu joka kesä...

Yllättäen haukkuva Kuura menetti tasapainonsa ja sukelsi veteen.  Siellä se oli muutaman sekunnin ihmetellen ja yritti sitten päästä takaisin laiturille jonne Anne sen auttoi.  Kuura ei turhia pelästynyt, se vain puristeli turkkinsa antaen toisille karvakavereilleen vähän makua sukelluksestaan ja juoksi nurmikolle.  Siellä se kieriskeli kuin muurahaiset olisi hyökänneet sen kimppuun.  Mikä show!  Sen jälkeen Kuura juoksi takaisin laiturille - tällä kertaa paljon viisaampana, eikä lainkaan pelokkaana.

Kiitos Annelle mukavasta päivästä!

2 kommenttia:

  1. Hö kirjoitin pitkän kommentin, mutta se katosi ilmeisesti :(

    No joka tapauksessa, kuulostaa ja näyttää hauskalta tuo teidän uimareissu! Kuura sai sitten samanlaisen ensikosketuksen veteen kuin äitinsäkin, joka tippui myös laiturilta veteen suurinpiirtein saman ikäisenä kuin Kuurakin. Näen sieluni silmin kuinka Kuura riekkui nurmikolla :) Mila tekee sitä samaa! Tänään kun oltiin yyterissä, niin Mila ui ja kahlasi kuin viimeistä päivää. Kun päästiin rannalle, niin ne "kuivasi" itseään kierittelemällä hiekassa ja sitten minun piti tietysti viedä se veteen taas pesulle, jonka jälkeen sama juttu ;) Ehkä Kuurastakin vielä joskus tulee uimari. Teidän pitää tulla Yyteriin joskus harjoittelemaan! :)

    VastaaPoista
  2. Ihana Häärä-Kuura ! =) Voin kuvitella että juuri Kuura oli se koirista joka jokeen pulahti ;)
    Riitta ja luppakorvat, joista vain kaksi ui ! =D

    VastaaPoista