maanantai 3. joulukuuta 2012

02.-03.12. Kelly hos Aminoff / Kelly Aminoffilla

Att livet överraskar är ingenting nytt, men då det handlar om tråkiga saker vill man gärna stå över.  På kvällen till den första advent släppte vi ut hundarna som vanligt på gården.  En snabb kisstur, då termometern visade -20 grader.  Vad som egentligen hände ute på gården under de korta minuter hundarna var ute, vet vi inte.  Kelly kom bara inte bort ifrån snön och Pasi fick bära in henne, då tassarna frös.  Väl inne tappade hon balansen och fick något som kunde liknas vid en hjärtattack.  Vi tog direkt kontakt med jourhavande veterinär i Björneborg, som bemötte oss på ett mycket vänligt och informativt sätt.  På grund av den stränga kylan hade Kellys hjärta överbelastats och veterinär Berndt Aminoff ville gärna ta in Kelly över natten för observation och provtagningar.  Idag fick vi hem Kelly med diagnosen förstorat hjärta.  Kelly har ordinerats hjärtmedicin och vätskeutdrivande läkemedel samtidigt som all form av överansträngning skall undvikas.  Nu hoppas vi att hon skall få krafterna tillbaka.

En liten hjärtpatient.


Pieni sydänpotilas.

Kun elämä yllättää se ei ole mitään uutta, mutta kun yllätykset ovat ikäviä jättäisi ne mielellään väliin.  Ensimmäisen adventin iltana päästimme koirat ulos kuten tavallisesti nopealle iltapisulle.  Mittari näytti -20 astetta.  Niiden muutamien minuuttien aikana koirien ollessa ulkona, emme tiedä mitä tapahtui.  Kelly oli jähmettynyt lumeen ja Pasi kantoi sen nopeasti sisään tassujen palellessa.  Sisällä Kelly kadotti tasapainon ja sai sydänkohtausta muistuttavan kohtauksen.  Otimme heti yhteyttä päivystävään eläinlääkäriin Porissa, joka heti ystävällisesti antoi ohjeita.  Ilmeisesti kova pakkanen oli rasittanut Kellyn sydäntä ja eläinlääkäri Berndt Aminoff halusi mielellään ottaa Kellyn yöksi tarkkailuun ja kokeiden ottoon.  Tänään saimme Kellyn kotiin ja diagnoosi oli laajentunut sydän.  Kellylle on määrätty sydänlääkettä ja nestettä poistavaa lääkitystä ja samalla kaikenlainen rasitus on kielletty.  Nyt toivomme, että Kelly saa voimansa takaisin.

5 kommenttia:

  1. Toivotaan että lääkkeet auttavat Kelly-mummoa, rapsut sinne pikkupotilaalle !

    VastaaPoista
  2. Olipa surullista kuulla, varmaan tosi pelottava tilanne. Mutta onneksi nyt Kelly-teräsmummulla on lääkkeet. Ne yleensä auttavat nopeasti.

    VastaaPoista
  3. Hei,
    Onpa pelottavan kuuloista :( Onneksi pääsitte heti hoitoon ja Kelly sai lääkityksen nopeasti. Tsemppiä mummo-koiralle !!

    VastaaPoista
  4. Halit ja rapsut Kellylle vielä tätäkin kautta !=)
    Riitta ja luppakorvat

    VastaaPoista
  5. Voi miten kurjaa...mutta voimia ja rapsutukset toipilaalle!!

    VastaaPoista