tiistai 19. toukokuuta 2015

09.-10.05. Harjavalta Group Show and Sheltie Specialty Show

Time just flies and again we can look back upon a successfully arranged annual Group Show in Harjavalta.  This year our program also included a Specialty Show for Shelties on Sunday, which meant that you could compete for certificates for two days for your sheltie.  On Saturday we had the normal group show, where the shelties were judged by Lidija Oklescen from Slovenia.  The ring of the Sheltie Specialty Show for bitches on Sunday was hosted by Mrs. Gail E Richardson from Great Britain.

Della and Kuura were attending both shows but without higher expectations of the final outcome.  We have the most wonderful dogs but they are no actual show dogs.  Della's got a bit too round eyes and Kuura was still missing that lovely coat of hers.

I am very proud of Della because she behaved just great.  Della let the judges examine her thoroughly on the table, she did not avoid contact and was much more relaxed than before.  Della was judged VG (Very Good) by both judges but for me it was as good as EXC (Excellent) bearing Della's history in mind.

Kuura got VG from Lidija on Saturday and G (Good) from Gail on Sunday.  Both judges mentioned Kuura's miserable coat condition in their judgement. What would it have been if our Lady Grey had been in coat..?

Mr. Jim H Peach judged the male shelties at the Specialty Show.  Afterwards we heard that his and Mrs. Richardson's overall opinions of Finnish shelties at the Specialty Show, were that our dogs are too big with too big heads.  They did not at all like the mix of American and British shelties, a mix that will eventually destroy the breed.  They also had wished to see dogs in better show condition, many of the shelties had not been groomed enough.

I have always said that attending a dog show is a hard game.  It all depends on what the judge likes or not.  You can't do anything about it though YOU KNOW you have the world's most wonderful dog.  

Kuura's judgement / Intermediate Class / Judge: Lidija Oklescen, Slovenia:
"Good size and body proportions, correct shape of head.  Too narrow over the ribs.  Straight angulation in front, correct in behind.  Coat not in show condition.  Good reach and drive."
Result: VG

Della's judgement / Open Class / Judge: Lidija Oklescen, Slovenia:
"Good size and body proportions.  Snipy muzzle and slightly roundish eyes, short neck.  Straight angulation in front, good enough in behind.  Good coat quality.  Enough balanced in movement."
Result: VG

Kuura's judgement / Intermediate Class / Judge: Mrs. Gail E Richardson, Great Britain:
"19 months.  Totally out of coat.  Up to size.  Needs to settle on the table and in the move.  Good ears."
Result: G

Della's judgement / Open Class / Judge: Mrs. Gail E Richardson, Great Britain:
"5 years old tricolour.  Correct size.  Neat ears.  Stood, showed, moved well."
Result: VG

In my opinion, the judgement are quite poor, especially for a specialty show.  I would have liked to see some more text.  The fee for entering a show is after all not the cheapest one.

Pictures from the Harjavalta Group Show 2015.
Judge: Lidija Oklescen, Slovenia.







Kuvia Harjavallan ryhmänäyttelystä 2015.
Tuomari: Lidija Oklescen, Slovenia.

Aika rientää ja takana on taas hyvin onnistunut jokavuotinen Harjavallan Ryhmänäyttely.  Tänä vuonna ohjelmassa oli myös shelttien erikoisnäyttely sunnuntaina, mikä tarkoitti, että oli mahdollista saavuttaa kaksi serttiä samana viikonloppuna.  Lauantaina meillä oli normaali ryhmänäyttely, jossa sheltit arvosteli Lidija Oklescen Sloveniasta.  Shelttien erikoisnäyttelyssä narttujen kehän arvosteli Rouva Gail E Richardson Iso-Britanniasta.

Sekä Della että Kuura osallistuivat molempiin nättelyihin ilman suurempia odotuksia.  Meillä on aivan ihania koiria, mutta ne eivät ole mitään näyttelykoiria.  Dellalla on hieman liian pyöreät silmät ja Kuura kaipasi kovasti turkkiaan.

Olen todella ylpeä Dellasta, koska se käytäyttyi hienosti.  Tuomarit saivat tutkia häntä huolellisesti pöydällä, Della ei väistänyt ja se oli paljon rennompi kuin aikaisemmin.  Della sai EH (Erittäin Hyvä) molemmilta tuomareilta mutta minusta se oli yhtä hyvä kuin ERI (Erinomainen) Dellan taustaa ajattellen.

Kuura sai EH Lidijalta lauantaina ja H (Hyvä) Gaililta sunnuntaina.  Molempien tuomareiden arvosteluissa luki Kuuran vähäisestä turkista.  Mitä olisikaan ollut jos Lady Greyllä olisikin ollut turkki..?

Herra Jim H Peach arvosteli urossheltit erikoisnäytelyssä.  Myöhemmin saimme kuulla, että hänen ja Rouva Richardsonin yleinen mielipide Suomen shelteistä oli, että koirat ovat liian isoja liian isoilla pääillä.  He eivät ollenkaan pidä amerikkalaisen ja englantilaisen shelttien sekoituksesta, mikä heidän mielestään loppujen lopuksi tuhoa rodun.  He olisivat myöskin toivoneet näkevänsä shelttejä paremmassa näyttelykunnossa, monia ei ollut laitettu riittävästi show kuntoon.

Olen aina sanonut, että näyttely on vaikea laji.  Kaikki riippuu siitä mistä tuomari pitää tai ei pidä.  Sille ei voi mitään vaikka ITSE TIEDÄT, että koirasi on maailman paras.

Kuuran arvostelu / Luokka NUO / Tuomari: Lidija Oklescen, Slovenia:
"Hyvä koko ja hyvät rungon mittasuhteet, pään oikea muoto.  Liian kapea rintakehä.  Suoraat kulmaukset edessä, oikeat takana.  Turkki ei näyttelykunnossa.  Hyvät askeleet ja etenemä."
Tulos: EH

Dellan arvostelu / Luokka AVO / Tuomari: Lidija Oklescen, Slovenia:
"Hyvä koko ja hyvät rungon mittasuhteet.  Kapea kuono ja hieman pyöreät silmät, lyhyt kaula.  Suoraat kulmaukset edessä, riittävän hyvät takana.  Hyvälaatuinen turkki.  Tasapainoiset liikkeet."
Tulos: EH

Kuuran arvostelu / Luokka NUO / Tuomari: Gail E Richardson, Iso-Britannia:
"19 kuukautta.  Täysin ilman turkkia.  Isokokoinen.  Täytyy rauhoittua pöydällä sekä liikkeessä.  Hyvät korvat."
Tulos: H

Dellan arvostelu / Luokka AVO / Tuomari: Gail E Richardson, Iso-Britannia:
"Trikki 5 vuotta.  Oikean kokoinen.  Hienot korvat.  Seisoi ja liikkui hyvin, hyvin esitetty."
Tulos: EH

Minusta olisi ollut kiva saada enemmän tekstiä arvosteluun, eritysesti kun on kyseessä erikoisnäyttely.  Osallistumismaksu on kuitenkin aika kova.

2 kommenttia:

  1. Onnea erittäin hyvistä koirista :) Toden totta, arvostelut pitäisi kyllä ainakin erkkarissa olla paljon laajemmat!! Näyttelytouhu on kyllä melkomoista... Harmi kun ei Milan kanssa päästy, niin kisaamaan kun talkoilemaankaan, mutta meillä oli vähän omia kiireitä samaan aikaan.

    Kylläpäs on Kuurakin vähäisessä turkissa ;) No, se on varmasti ajatellut aloittaa bikini-kauden kun on kesäkin tulossa. Käytännöllisyys ennen kaikkea! Kasvattaja on ainakin ylpeä harmattaresta aina kun tyttöä näkee! <3

    ps. ja onnea Dellan viimeisimmästä agi-menestyksestä!! ;)

    VastaaPoista
  2. Mä oon samaa mieltä, että arvostelut saisi kyllä olla laajempia, etenkin erkkarissa! No, kylläpä sitä näyttelyssä silloin tällöin voi pyörähtää, kun ei touhua liian vakavasti ote, ettei ala harmittaa :D

    Onnittelut täältäkin, meiltä molemmilta :)

    VastaaPoista