sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Easter / Pääsiäinen

We've enjoyed a great Easter holiday together with my family.  They came to see us for three lovely days before my sister had to get back to Sweden to work.  Easter here in Finland is quite similar to Easter in Sweden, that is we are enjoying being together with family and friends, eating a lot of good food and, of course, plenty of candy and chocolate!

When my family comes to see us our dogs are always more than pampered.  This visit made no exception.  Each one of them got a present wrapped in beautiful gift paper.  My sister's two boys had chosen what to buy for our girls and we had a touch of Christmas at Easter time!  Every parcel contained a carefully selected gift for each one of our dogs, a perfect soft toy great for both training and playing.

It's amazing how great impact a small dog can have on us.  It's no secret that I still miss Kelly and Pinja like crazy some days though it will soon be three years since they left us.  The memory of Pinja is like a wound that never seems to heal and it hurts.  Someone once told me that you know mourning has come to an end when you see the one you miss in dreams.  I still haven't seen that dream of Pinja.

Max, my sister's youngest son, is seven years old.  He just loves animals.  At the moment a very own hen is on the top of his "what-I-want-the-most-list".  Second best on the same list is a dog of his own and if it's just possible, a dog like Kelly.

During his Easter holiday Max came to me and told me how much he misses Kelly.  He told me that he thought that Kelly was the sweetest of dogs and how good it felt to be close to her.  Max was only four years old when Kelly died, but still he remembers her like yesterday.

That's what dogs do.  They won't leave us without leaving paw prints in our hearts, some deeper than others.  The pain we feel is just a sign of how much we've loved our faithful friends.  This pain knows nothing about age.  I know, because a little boy told me so.

Della also left her prints at competitions in Turku on Easter Monday.  We had three attempts and all three ended up in disqualifications, good ones.

Easter, thankful dogs and perfect toys.





Pääsiäinen, kiitollisia koiria ja täydelliset lelut.

Vietimme mukavan pääsiäisen perheeni kanssa.  He tulivat meille kolmeksi päiväksi ennen kuin siskoni täytyi palata taas Ruotsiin töihin.  Pääsiäinen täällä Suomessa on melko samanlainen kuin Ruotsissa, eli vietämme aikaa yhdessä perheidemme ja ystäviemme kanssa, syödään hyvin ja siihen kuuluu myös paljon makeisia ja suklaata.

Kuten yleensä kun perheeni tulee, koiramme ovat aina enemmän kuin hemmoteltuja.  Tämä vierailu ei tehnyt poikkeusta.  Jokainen sai kauniseen lahjapaperiin käärityn lahjan.  Siskoni kaksi poikaa olivat valinneet lahjat tytöillemme ja meillä oli kuin joulu pääsiäisenä.  Jokainen paketti sisälsi tarkkaan valitun lahjan, täydellisen pehmolelun leikkeihin ja treeneihin.

On ihmeellistä miten ison vaikutuksen pieni koira saa aikaan.  Ei ole salaisuus, että kaipaan edelleen Kellyä ja Pinjaa kuin hullu miltei joka päivä, vaikka siitä on melkein kolme vuotta kuin he jättivät meidät.  Pinjan muisto on kuin haava, joka ei tunnu paranevan ja se sattuu.  Joku sanoi joskus minulle, että sureminen loppuu kun näkee unta kaipaamastaan.  En ole vielä nähnyt sitä unta Pinjasta.

Max, siskoni nuorin poika, on seitsemän vuotta vanha.  Hän rakastaa eläimiä.  Tällä hetkellä kana on hänen toivelistan kärjessä.  Kakkossijalla on koira ja juuri sellainen kuin Kelly.

Pääsiäisenä Max tuli kertomaan minulle kuinka paljon hän kaipaa Kellyä.  Hän kertoi minulle, että Kelly oli söpöin koira ikinä ja miten hyvältä tuntui olla lähellä Kellyä.  Max oli vain neljä vuotta vanha kun Kelly kuoli, mutta hän muistaa sen kuin eilisen.

Niin koirat tekevät.  Ne eivät jätä meitä ilman tassunjälkiä sydämiimme, jotkut syvempiä kuin toiset.  Se kipu minkä tunnemme, on vain merkki miten paljon rakastimme uskollista ystävää.  Kipu ei tunne ikää.  Tiedän sen nyt, kun pieni poika kertoi sen minulle.

Dellakin jätti jälkensä Pääsiäismaanantain kisoissa Turussa.  Meillä oli kolme yritystä, jotka päättyivät kolmeen hyvään hylkyyn. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti